Eredmények 2014

MasterCard – Az év bankja 2014

1. Budapest Bank

A Budapest Bank az egyik legstabilabb hazai pénzintézet, amelyet kiegyensúlyozott működés és a kulcsterületeken elért dinamikus növekedés jellemez. A bankcsoport 2013-ban is nyereséges maradt (14 milliárd forint). A külső kihívások és a piaci trendek ellenére, egy szűkülő piacon a bank a kkv szegmensben kitartóan növelte részesedését (2013-ban 11%-kal, 2014 első félévében 8%-kal), és a befektetési alapok értékesítése területén is jelentős növekedést ért el (2013: 43,6%, 2014 első félév: 46,4%).

2. UniCredit Bank

3. OTP Bank


MasterCard – Az év leginnovatívabb bankja 2014

1. OTP Bank

Hazánkban elsőként valósította meg munkáltatóknak szóló, egyedülálló Adómentes Lakáshitel-támogatási Szolgáltatáscsomagját (OTP ADLAK), mely átvállalja a munkáltatói támogatások célba juttatását. A SMARTBANK Magyarországon egyedüliként 3 operációs rendszeren és táblagépeken is elérhető mobilbanki alkalmazás. További két új lekérdező alkalmazás került bevezetésre: a Gépkocsinyeremény, az OTP Klub és az OTPay. 2014-ben várható az NFC-s, közeli mobilfizetés megoldás (MOTE) kereskedelmi indulása.

2. Axa Bank

3. MagNet Bank


MasterCard – Az év lakossági hitelterméke 2014

1. Budapest Bank

A Budapest Bank Egyenlítő hitelével új kategóriát teremtett a hazai jelzáloghitelezésben. Minden, a folyószámlára érkező összeg (fizetés, megtakarítás) után a hitel kamatával megegyező kamatkedvezményt számolunk el, amellyel az ügyfelek a hagyományos betéti kamatok többszörösét kaphatják vissza. A kamatkedvezményt félévente a tőketartozással szemben előtörlesztjük, így folyamatosan csökkenhet a visszafizetendő hitelösszeg, rövidülhet a futamidő, a számlán lévő pénz pedig bármikor hozzáférhető.

2. UniCredit Bank

3. Erste Bank


MasterCard – Az év lakossági megtakarítási terméke 2014

1. OTP Bank

A lakossági megtakarítási piacon a rezidens bef. alapok a legattraktívabbak, 62%-kal járulva hozzá a lakossági értékpapírállomány 775mrd Ft-os (jan-júl) növekedéséhez. Az abszolút hozamúakat is magukba foglaló származtatott alapok már a piac 21%-át adják (758mrd Ft). 120mrd Ft-os állományával a legnagyobb az OTP Supra Alap – első 7 hónapja során 29%-kal nőtt, így a 3. legnagyobb OTP-s alap az Optima és a Pénzpiaci után. Ügyfélszám tekintetében 4. a nyíltvégűek között, 2,1ezer fős bővülés mellett.

2. CIB Bank

3. UniCredit Bank


MasterCard – Az év lakossági számlacsomagja 2014

1. AXA Bank

Az AXA Bank prémium számlaterméke az OKÉ 4: ingyen számlanyitást, számlavezetést és vásárlást kínál bárhol a világon. Internetbankból tranzakció típusonként 300.000 Ft-ig díjmentes minden eseti és rendszeres GIRO átutalás valamint csoportos beszedési megbízás. A számlán elhelyezett teljes összegre mindig akciós lekötött betét kamat érvényes. Az OKÉ 4 számlákra 20.000 Ft-os elégedettségi garanciát vállal a bank.

2. OTP Bank

3. Raiffeisen Bank


MasterCard – A pénzügyi kultúra fejlesztése terén legaktívabb bank 2014

1. OTP Bank

Az OTP Bank olyan folyamatot kívánt elindítani, mely révén új pénzügyi szemlélet hoz az oktatásba, egyúttal a hazai közgondolkodásba. A pénzügyi tudatosság, a lakosság pénzügyi kultúrájának fejlesztése a legfontosabb társadalmi befektetést jelenti a bank számára, hiszen az hosszú távon saját működésére is hatással van. Ez érdekében már eddig is számos kezdeményezést indított, közülük is kiemelkedő a 20 éve működő OTP Fáy András Alapítvány tevékenysége, mely szakmai munkájának középpontjában a fiatalok pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási edukációja áll, melyben kiemelt szerepet tölt be az O.K. Központ. 2014-ben a projekt nem csak egyediségében és volumenében (oktatások, diákok, rendezvények száma), hanem komplexitásában (O.K. tréningek, Nyári Tábor, Konferencia, Karriersuli) és elérhetőségében (országos és határon túli képzések) is felülmúlta a korábbi évek eredményeit. Ilyen méretű, folyamatos (minden középiskolai évfolyamot lefedő) ingyenes képzés még nem volt hazánkban.


MasterCard – Az év társadalmilag felelős bankja 2014

1. Magnet Bank

A MagNet értékalapú bankként megjeleníti aktív társadalmi szerepét, felelősségét működése és szolgáltatásai szintjén is.
2014-ben:
– 22 ezer ügyfél a nyereség 10%-áról, 39 millió forintról dönthetett 70 civil szervezet javára
– több ezer betétes befolyással volt arra, hogy a közösségi betétben elhelyezett pénzt a bank közvetlenül és átláthatóan milyen társadalmi célra fordítsa
– társadalmi hatásmérés: a hitelbírálati módszertanba épített mérték kimutatja a finanszírozandó projekt társadalmi, környezeti hasznosságát is
– becsületkasszás számlavezetés: az új ügyfelek 55%-a döntött úgy, fizet az akár ingyenesen igénybe vehető bankszámláért. Magnetes bankkártyával az ügyfelek az általuk választott civil szervezetet segítik; 1380 ügyfél 157 civilnek biztosított közvetlen pénzbeli támogatást
– társadalmi innováció: a civilmag.hu cselekvésre inspirál (önkéntesség, szellemi, pénzbeli adományok, felajánlás), a Civil Rapid Randik szakértőkkel, a rendszeres Civil Estek támogatókkal hoznak össze.

2. Budapest Bank

3. UniCredit Bank


MasterCard – Az év lakossági mobileszköz alkalmazása 2014

1. AXA Bank – Citibank

AXA:

A MobilosOKÉ nevű ingyenes, egyedülálló mobilalkalmazással az AXA Bank ügyfelei kényelmesen tudnak pénzt utalni pusztán a címzett mobiltelefonszámát ismerve. Használatához nem kell előzetesen internetbankban regisztrálni, és bankszámla is nyitható vele. Az alkalmazáson keresztül beállított bankkártya-limitek azonnal életbe lépnek, fokozva a bankkártya használat biztonságát. Az első két hónapban már 4000 ügyfél használta. A Google Play áruházban ez a legjobbra értékelt magyar banki alkalmazás.

Citibank:

A Citibank Mobilbankkal ügyfeleink a digitális banki technológia modern és biztonságos Mobilbanki megoldásait használhatják, mellyel könnyedén tekinthetik meg számláikat, intézhetik átutalásaikat és betétlekötéseiket, érdeklődhetnek a valuta és devizaárfolyamokról, elérhetik a fiók- és ATM-keresőt, és a legfrissebb kiemelt ajánlatokat. A szolgáltatás optimálisan használható a legtöbb internetelérésű mobiltelefon böngészőjéről, ill. alkalmazás ingyen telepíthető az iPhone/Android okostelefonokon.

2. Raiffeisen Bank

3. Magyar Cetelem Bank


MasterCard – Az év ifjú bankára 2014

1. Takács Zoltán – Budapest Bank

Takács Zoltán több mint egy évtizede a Budapest Bank munkatársa, 2010 óta a bank vállalatiértékesítési vezetője. Irányítása alatt a kkv üzletág a piaci trendekkel szemben is folyamatosan növekedni tudott: kinevezése óta 46%-kal bővült a teljes vállalati hitelállomány (mikrovállalatok nélkül, 2014 első félévéig). A szakember nagy hangsúlyt fektet az értékesítési csapat elkötelezettségére és az ügyfélkapcsolatokra, hogy a cégek együttműködő partnerként és tanácsadóként is számíthassanak a bankra.

2. Kiss Csaba – UniCredit Bank

3. Szabados Richárd – CIB Bank


MasterCard – Az év bankára 2014

1. Hendrik Scheerlinck – K&H Bank