Eredmények 2011

A nyertesek nevére kattintva megtekinthetők a pályázati anyagok is.

MasterCard – Az év bankja 2011

1. OTP Bank

Az OTP Bank tovább erősítette európai viszonylatban is kiemelkedő tőkehelyzetét
(Stressz-teszt). A Bank a stabilitás mellett az ügyféligények magas szintű kielégítésére is
figyelmet fordít. Több tízezer ügyfelének segített Adósvédelmi Programjával. A prémium
ügyfélkörnek elsőbbségi ügyintézést, „mindentudó” számlacsomagot és vagyontervezést
tartalmazó széleskörű szolgáltatást vezetett be. A hűséget díjazó OTP Klub Program
keretében pedig partnereiknél is számos kedvezmény vehető igénybe.

2. Budapest Bank

3. CitiBank


MasterCard – Az év leginnovatívabb bankja 2011

1. UniCredit Bank

A hazai bankok közül elsőként az UniCreditnél lehet ATM-en keresztül banki nyitvatartási időn túl úgy készpénzt befizetni, hogy a befizetett összeg rögtön rendelkezésre áll a számlán és azonnal felhasználható. A szolgáltatás jelenleg tíz , 2011 végéig 35 helyen lesz el érhető. A befizetős ATM-ek pozitív fogadtatását bizonyítja, hogy az ATM melletti bankfiókoknál a forintbefizetések 30%-a a pénztárakról az ATM-ekre került át. A szolgáltatás lehetőséget ad ügyfeleiknek, hogy nyitvatartási időn túl is biztonságba helyezzék a náluk levő készpénz állományt. Ezen szolgáltatásuk díjmentes.

2. Takarékbank

3. OTP Bank


MasterCard – Az év lakossági hitelterméke 2011

1. UniCredit Bank

Az UniCredit „Előrelátó hitel” programja igazi szemléletváltást jelent a lakásvásárlási hitelezésben, mert az ügyfél már fél évvel a lakáskeresés előtt megtudhatja, pontosan mekkora hitelre jogosult. Az ügyfél a hitelösszegről szóló igazolás birtokában, biztonságban, saját anyagi helyzetét ismerve kereshet lakást 6 hónapon át. A felelős hitelezést szolgáló, Magatartási kódexnek megfelelő Előrelátó hitel elfogadását igazolja, hogy bevezetése óta az igénylők negyede már ilyen hitelt igényel lakáscéljai megvalósításához.

2. Budapest Bank

3. K&H Bank


MasterCard – Az év lakossági megtakarítási terméke 2011

1. Raiffeisen Bank

A Raiffeisen Bank új Rugalmas Betétduó terméke egyesíti az ügyfelek lekötött betétekkel szemben támasztott két legfontosabb igényét: a magas kamatot és rugalmas hozzáférhetőséget. A Rugalmas Lekötött Betétduó választásával ügyfeleik úgy gyarapíthatják megtakarításaikat, hogy lekötött pénzük egy részéhez (20%) a futamidő során bármikor – a felhalmozott kamat elvesztése nélkül – hozzáférhetnek („Rugalmas, mert törhető”). Az ajánlatot több futamidőben versenyképes kamattal (7,5%) kínálja a bank.

2. UniCredit Bank

3.Duna Takarékszövetkezet


MasterCard – Az év lakossági számlacsomagja 2011

1. Citibank

50%-kal nőtt a Citibank 0Ft-os új számlanyitások száma 1év alatt
8% lekötött betét, ingyenes életbiztosítás 150 ezer és 15 millió Ft között, Citi Mobilbank hozzáférés jár a számlacsomaghoz.
MINDEN hazai Ft-tranzakció MINDEN csatornán KORLÁTLANUL INGYENES
havi 2 ingyen külföldi ATM – készpénz felvétel
Ingyenes: 1 fő betéti chipkártya + 3 társkártya
Takarék Plus számla: MNB alapkamatát követő magas látra szóló kamattal
0,5% készpénz visszatérítés a 10 ezer Ft feletti kártyás vásárlásokra
A 150 ezer Ft jóváírás 2 részletben is történhet

2. UniCredit Bank

3. Raiffeisen Bank


MasterCard – Pénziránytű Alapítvány
A pénzügyi kultúra fejlesztése terén legaktívabb bank 2011

1. Budapest Bank

A továbbra is kihívásokkal teli gazdasági környezetben a Budapest Bank változatlanul a piac egyik legstabilabb, nyereséges pénzintézeteként működik. A változó környezethez és ügyféligényekhez sikeresen alkalmazkodva a bank megtalálta a hosszú távon fenntartható egyensúlyt az egyes érdekcsoportok (tulajdonos, ügyfelek, munkatársak és a tágabb környezet) között.

Működésüket változatlanul a lényegre törő szemléletmód, a felelős hitelezés és a felelős kommunikáció jellemzik. A bank társadalmi felelősségvállalási stratégiájában továbbra is meghatározó szerepet játszik a pénzügyi kultúra fejlesztése. Ennek jegyében 2010-ben továbbfejlesztették meglévő programjaikat, és új elemekkel is gazdagították ez irányú szerepvállalásukat.
A pénzügyi tudatosság javítását célzó kezdeményezések megvalósításában, felkarolásában egyre növekvő szerepet töltenek be munkatársaik is, akik számos esetben önkéntes szerepvállalásukkal járulnak hozzá a pénzügyi ismeretek terjesztéséhez.


MasterCard – Az év társadalmilag felelős bankja 2011

1. MagNet Magyar Közösségi Bank

A MagNet Magyar Közösségi Bank legfőbb alapelvei és szolgáltatásai szintjén is megjeleníti aktív társadalmi szerepét, felelősségét. Ügyfeleinek különleges jogokat biztosít az egyéni, és felelős pénzügyi gondolkodás terén.

Átláthatóság:
Évente tájékoztatja ügyfeleit arról, hogy mekkora összeggel járultak hozzá a Bank teljes nyereségéhez.
Különleges ügyféljog és felelősség:
A bank éves nyereségének 10%-a felett ügyfelei rendelkezhetnek.

Társadalmi hatás:
2011-ben a banki nyereség 10%-ról közel 10.000 ügyfél rendelkezett, 92 hazai közhasznú civil szervezet javára.
Felelős banki szolgáltatások:
Cél a kimutatható társadalmi és környezeti haszon létrehozása.
Különleges ügyféljog:
Az ügyfelek befolyással lehetnek arra, hogy a közösségi betétekben elhelyezett pénzt a bank milyen célra fordítsa.
Társadalmi hatás:
A betétesek így közvetlenül és átláthatóan forrást biztosíthatnak olyan kiemelt szféráknak, mint: biogazdálkodás, egészségügy és szociális ellátás, környezetvédelem, kultúra és oktatás, és zöld energia.

2. Raiffeisen Bank

3. Citibank


MasterCard – Az év ifjú bankára 2011

1. Soltész Gergő (FHB Bank vezérigazgató-helyettes)

Soltész Gergő a BKE pénzügy szakán végzett, az OTP, majd a Raiffeisen Bank után 2006-tól FHB Banknál dolgozik, ahol 2008-tól felépítette a válságban is stabilan nyereséges, évenként mintegy 50%-os volumennövekedést mutató, problémamentes ügyletekből álló vállalati portfoliót kezelő területet. 2011-ben fő feladata volt (az újra 50%-kal bővülő hitel-, betétállomány akvizícióján, kezelésén túl) az Allianz vállalati ügyfeleinek átvétele, ügyfélkapcsolataik racionalizálása, a termékkör bővítése. Soltész Gergő 2010 decemberétől az FHB Bankban vezérigazgató-helyettes.

2. Katona Ildikó (MKB Bank ügyvezető igazgató)

3. Kovács András (az AXA Bank Europe SA Mo-i Fióktelepének Megtakarítás és Napi bankolás üzletág vezetője)


MasterCard – Az év bankára 2011

1. Harmati László (FHB Bank üzleti vezérigazgató)

Harmati László a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Pénzügy szakán 1995-ben szerzett diplomát, 1993-ban a leuveni Catholic University-n tanult. 1996 és 1998 között a Nemzetközi Bankárképző Központnál témavezetőként banki tanácsadással és oktatással foglalkozott. 1998-1999-ben a Pénzügyminisztériumban dolgozott főként a vállalkozási és szabályozási főosztály vezetőjeként. 2000-től 2002 nyaráig a Magyar Nemzeti Banknál dolgozott a szabályozáspolitikai főosztály főosztályvezetőjeként. 2002 júliusától az FHB Jelzálogbank Nyrt. Igazgatóságának tagja és üzleti vezérigazgató-helyettese, 2010 októberétől az FHB Jelzálogbank Nyrt. üzleti vezérigazgatója. 1999-ben a MEHIB és az FHB igazgatóságának tagja volt, 2000 nyarán a German Marshall Fellowship ösztöndíjprogramon vesz részt, 2004 és 2008 között az Európai Jelzálogszövetség Alelnöke, 2009-től a Transparency International kurátora, 2011-től a Bankszövetség elnökségi tagja.

1. Gyuris Dániel (OTP Jelzálogbank elnök-vezérigazgató)

Gyuris Dániel a Gödöllői Agrártudományi Egyetem Társadalomtudományi Karán szerzett okleveles agrármérnöki diplomát 1988-ban. 1996-ban a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen bankmenedzser szakokleveles közgazdász diplomát, és ugyanebben az évben a Pénzügyi és Számviteli Főiskola pénzügyi szakán, pénzintézeti szakirányon szakközgazda oklevelet szerzett. Mérlegképes könyvelő, felsőfokú ingatlan értékbecslő. Szakmai pályafutását agrármérnökként vegyesipari szövetkezetnél kezdte, termelési elnök-helyettesként felelt a termelőágazatok irányításáért. 1989-től az Agrobank Rt. főosztályvezetője, majd 1991-től az Inter-Európa Bank Rt. főosztályvezetője volt. 1999-től az FHB Jelzálogbank Nyrt. vezérigazgatója, és a bankcsoport működéséért felelős ügyvezető igazgatója volt. 2010. november 1-jétől az OTP Bank vezérigazgató-helyettese, az Ingatlan, Kisvállalkozási és Agrár Divízió vezetője, valamint az OTP Jelzálogbank Zrt. és az OTP Lakástakarékpénztár Zrt. elnök-vezérigazgatója.