Eredmények 2016

Mastercard – Az év bankja

1. OTP Bank

Az OTP Csoport hazánk piacvezető és a régió egyik legstabilabb pénzintézete. Nemzetközi összehasonlításban is rendkívül erős tőkehelyzete (CET1 2016 I. félév végén 13,2%), likviditási tartaléka (6,8 mrd eurónak megfelelő összegű) és az OTP részvényárfolyam-emelkedésének mértéke, utóbbi az egyik legdinamikusabb volt a régióban. Piaci pozíciója megőrzése mellett a lakosság fizetési/bankszámla alakulása a negatív összpiaci trenddel szemben is növekedett, az OTP Private Banking fennállása óta a legnagyobb növekedést érte el (+155 Mrd Ft kezelt állomány). Az ügyfelek megtartása tekintetében folyamatosan javítja a kelet-közép-európai viszonylatban is alacsonynak számító lemorzsolódási mutatóját. Az OTP Bank akvizíciós lendülete töretlen, az AXA Bank magyarországi üzletágának átvétele a tervek szerint 2016 vége előtt zárul. Jutott energia a fejlesztésre: az OTPdirekt szolgáltatásai tovább bővültek, a digitális megújulás mérföldkövei a Simple fejlesztése és a Kedvezményprogram bevezetése volt.

2. ERSTE Bank

3. GRÁNIT Bank

 

Mastercard – Az év lakossági számlacsomagja

1. GRÁNIT Bank

A GRÁNIT Digitális számlacsomag a GRÁNIT eBank applikációra alapozva olyan a piacon egyedülálló biztonsági és fizetési funkciókat nyújt, amelyek elősegítik az ügyfél banki költségeinek csökkentését is. A számlacsomag szolgáltatásai az ügyfeleket a kényelmes és költséghatékony digitális banki megoldások használatára ösztönzi, ezért a számlacsomag részeként nyújtja: a számlanyitáskor azonnal átvehető Mastercard Most bankkártyát, a GRÁNIT eBank applikáción keresztül elérhető a szokványos banki SMS-ket felváltó ingyenes iSMS-t, a kártyabiztonságot szolgáló GRÁNIT Lock-ot és a mobilfizetést bevezető GRÁNIT Payt. Az ügyfelek figyelmének felkeltésére a Digitális számlacsomaghoz egy külön akció is kapcsolódik: a rendszeres, dombornyomott Mastercard bankkártyával aktívan vásároló ügyfeleknek évente egyszer visszatéríti a Bank a megfizetett banki költségeket 10.000 Ft összegig. Ezzel a számlavezetési díjak drasztikusan lecsökkenthetők vagy akár teljesen ingyenessé tehető a számla használata.

2. CIB Bank

3. Raiffeisen Bank

 

Mastercard – Az év lakossági megtakarítási terméke

1. K&H Bank

K&H tervező megtakarítási számla abban segíti az ügyfeleket, hogy megvalósítsák megtakarítási céljaikat úgy, hogy folyamatosan nyomon tudják követni, hol tartanak azok megvalósításában. Az ügyfelek a jövőbeli céljaikhoz egyedi nevet és ikont állíthatnak be, illetve meghatározhatják azt is, hogy mikorra szeretnék elérni ezt. A célok megvalósításában folyamatos tippekkel látjuk el ügyfeleinket. A célokat egyszerűen e-bankon keresztül tudják az ügyfelek felvenni, módosítani, törölni, illetve grafikonok is segítik a tájékozódást. Sőt e-bankkal rendelkező ügyfeleink e felületen keresztül új megtakarítási számlát is nyithatnak. A számlát már 25 000 Ft-tal lehet megnyitni. Emellett ha az ügyfél rendszeresen takarít meg, akkor prémium kamatot is kaphat. A számla egyenlegéhez az ügyfél bármikor hozzáférhet, sőt 2 alkalommal csökkentheti az egyenleget alapkamat veszteség nélkül. A termék OBA által biztosított.

2. GRÁNIT Bank

3. UniCredit Bank

 

Mastercard – Az év lakossági hitelterméke

1. Magnet Magyar Közösségi Bank

Körülöttünk a világ hitelekből épül. A MagNet Banknál mind a vállalati, mind a lakossági hitelfelvevők kölcsönkamatuk jelentős csökkenését érhetik el, ha hitelüket Mentor Közösségi hitellé alakítják. Így a MagNet közösségi betétesei megtakarításaikat az adott közösségi hitelfelvevő hitele „mögé” helyezhetik el. A közösségi hitelek esetében a hiteles, a betétes és a Bank érdekközösséget alkot, felelős gondolkodásuk, tudatos választásuk erősíti a hitelfelvevőt – annak terheinek csökkentésével, és elkötelezettebbé teszi a betétes ügyfelet. A MagNet Banknál igénybe vehető, bármely típusú hitel átalakítható Közösségi Mentor hitellé. A Bank honlapján transzparensen nyomon követhető hitelfelvevőnként az elhelyezett betétállomány és az elért kamatkedvezmény havi és éves mértéke is.

2. K&H Bank

3. MKB Bank

 

Mastercard – Az év leginnovatívabb bankja

1. Gránit Bank

A bank üzletpolitikájának kulcseleme az innovációk sorozata, amellyel értéket teremt: online számlanyitás és szerződéskötés tetszőleges helyen és időben, GRÁNIT eBank (GRÁNIT Lock kártyazárolás és kártyalimit beállítása a mobil alkalmazásból), ingyenes iSMS üzenetek, VideóBank (élő online ügyfélszolgálat), GRÁNITPay. A GRÁNITPay 2016-ban Európában elsőként bevezetett új generációs banki mobil tárca, az applikációval a bankkártya néhány másodperc alatt digitalizálható, és attól kezdve az NFC képes androidos telefonnal lehet fizetni az érintéses fizetésre alkalmas POS terminálokon. A GRÁNITPay nemzetközi szakértőkkel együttműködve valósult meg. Az öt digitális megoldáson keresztül – Netbank és Mobilbank az időben és térben korlátlan banki tranzakciókra, Videóbank a személyes ügyintézésre, GRÁNIT eBank az azonnali kártyakontrollra, és GRÁNITPay a mobilfizetésre – gyakorlatilag minden alapbanki funkciót el lehet érni asztali számítógépen, táblagépen, okostelefonon és okosórán.

2. K&H Bank

3. OTP Bank

 

Mastercard – Az év lakossági mobil- és online-banki eszköze

1. CIB Bank

2016-ban elindult a CIB Bank mobilalkalmazás. Ha olvasás közben arra jutsz, hogy tudsz még ennél is jobbat Magyarországon, akkor szavazz arra, ha nem, akkor köszönjük voksodat!

Amit a mi applikációnk tud:
• Regisztráció néhány másodperc alatt QR-kód segítségével
• Egyenleg, átutalás, átvezetés, devizakonverzió, kártyák megjelenítése, kártyaaktiválás, limitmódosítás, megtakarítások, partnerlista
• Pillanatok alatt lezajló, ujjlenyomatos belépés és aláírás, grafikus egyenleg-, számla- és kártyatörténet
• Belépés nélküli egyenleglekérdezés opció
• Beépített netbank token
• Gyors átutalás-widget a kedvenc partnerekhez
• Megbízható számlák és egyszerűsített átvezetés: aláírás nélkül is végezhetünk bizonyos tranzakciókat
• Ingyenes „Okos Értesítések” push üzenetek kártya- és számlatranzakciók nyomon követésére • Mobiltelefon egyenlegfeltöltés, postai csekk beolvasása, fizetése, ATM és fiókkereső, devizaváltó
• Lakossági és kisvállalati ügyfélkörnek
• És ráadásul nagyon szép is

2. Gránit Bank

3. K&H Bank

 

Mastercard – Az év társadalmilag felelős bankja

1. MagNet Bank és OTP Bank

MagNet

A kimutatható társadalmi, környezeti haszon létrehozása egyenértékű cél a gazdasági haszon megteremtésével. A Bank alaptevékenysége során teremt értéket ügyfelei döntése alapján: évente tájékoztatja őket arról, hogy mekkora összeggel járultak hozzá a Bank nyereségéhez, melynek 10%-áról közvetlenül rendelkezhetnek; ők határozzák meg, hogy a közösségi betétben elhelyezett pénzüket a Bank milyen projektek finanszírozására fordítsa; dönthetnek arról, hogy milyen mértékű díjat fizetnek számlájuk fenntartására és mely civil szervezetet segítsék bankkártyás költéseikkel. Új közösségi hatásmérése segítségével a Bank hosszú távon aktivizálja ügyfeleit: kiszámolja és megmutatja ügyfeleinek a döntéseikkel gyakorolt egyéni társadalmi hatásukat. Munkatársai számára díjmentes önismereti képzéseket, masszázst, bicikliflottát, gyerekszobát biztosít, és anti-hierarchiákkal egyenrangú, biztonságos légkört teremt mind egészséges, mind fogyatékkal élő kollégáinak.

OTP

A Bankcsoport tavaly rekord összegű támogatást 2,5 mdr Ft-ot fordított adományozásra, melynek több mint 80%-a az OTP Bankhoz köthető. Támogatásainkat hosszú távú csr-stratégiánkban meghatározott célokra összpontosítjuk, és saját alapítványainkon keresztül járulunk hozzá a hazai kultúra (Prima Primissima), az esélyteremtés (Humanitás Szociális Alapítvány) és az oktatás (OTP Fáy András Alapítvány) fejlesztéséhez. Az OTP Fáy András Alapítvány OK Projektje töretlenül népszerű diák (20 000 résztvevő) és szakmai körökben egyaránt. 2015/16-ban is bővült a saját fejlesztésű képzéskínálata (EU-s gazdasági ismeretek, vállalkozói diákakadémia, civilszféra), és elindult az „év legjobb gazdasági programja”, a Comenius EduMedia Siegel 2016 díjjal elismert Sulibank ÉLMÉNYPORTÁL. Az általános iskolásoknak szóló weboldal célja, hogy online környezetben az e-learning és a gamification eszközeit felhasználva közelebb hozza a pénzügyi-gazdálkodási ismereteket és egyúttal közösségi élményt teremtsenek.

2. Budapest Bank

3. Raiffeisen Bank

 

Mastercard – Az év legrokonszenvesebb bankja 2016

1. OTP Bank

Az OTP Bank legfontosabb ereje abban rejlik, hogy most már majd 70 éve stabil, kiszámítható, megbízható partnere az ügyfeleknek, mindenhol , mindenkor elérhető. Nem hiszem, hogy van olyan pénzügyi kérdés vagy probléma, amelyben ne tudnánk pénzügyi megoldást kínálni az ügyfeleinknek, legyen szó magánszemélyekről vagy vállalkozásokról.

S miközben azt látjuk, hogy a világ elképesztő tempóban változik, az OTP Bank folyamatosan képes megújulni, a legmodernebb technológiákat is az ügyfelek kényelmének a szolgálatába állítani. Azon vagyunk, hogy az üzletmenetünknek a fenntartása mellett igyekezzünk a legjobb társadalmi ügyek mögé is odaállni; legyen szó sportról vagy kultúráról, vagy akár a pénzügyi ismeretek terjesztéséről.

Fontos – és e tekintetben egyedülálló -, hogy az OTP Bank egy magyar bank, sikerült megőrizni a függetlenségünket, és immáron nemcsak Magyarországon, hanem kilenc országában tudunk szolgáltatásokat nyújtani.

Az OTP Bank egy sikeres bank, és mi tisztában vagyunk azzal, hogy a sikereinknek a legfontosabb záloga saját munkatársainkban rejlik, ők azok, akik megbízhatóságukkal, szakértelmükkel, felkészültségükkel az ügyfeleket a helyes döntések irányba tudják terelni. Ők azok, akik a leginkább képesek megtestesíteni az OTP Bankot, nem véletlen, hogy őket szerepeltetjük a reklámjainkban. És hogyha szerethetőségről és rokonszenvről beszélünk, akkor azt gondolom, ők azok, akik képesek ezt kiváltani az emberekből.

2. Gránit Bank

3. CIB Bank

 

Mastercard – Az év bankára

Kovács Antal (OTP Jelzálogbank)