Eredmények 2015

MasterCard – Az év bankja 2015

1. Erste Bank

2015 az Erstének nem csak a devizahiteles elszámolásról szólt, szintet is lépett: az egész magyar bankszektor javát is szolgáló megállapodást kötött a Magyar Kormánnyal és az EBRD-vel, tető alá hozta az évtized egyik legnagyobb akvizícióját a Citibankkal, illetve jelzálogbankot alapított. A lendületet az ügyfelek is érzik: milliárdos fióki fejlesztések, új applikációk, ingyenes bankfióki wifi, NetBanki fejlesztések, egyedi edukációs platformok. (Forintositas.hu, Ersteotthon.hu, Nextlevel).

2. OTP Bank

3. Gránit Bank


MasterCard – Az év leginnovatívabb bankja 2015

1. Erste Bank

Digitális fejlesztések: sorszámhúzó mobil-app, ingyen wifi a fiókokban, Netbank Sarok, és multiszéfek. Közel kétmilliárd forint ráfordítás 2014/2015-ben a fióki felújításokra, és az kiszolgálás digitális fejlesztésére. A Sorszámhúzó app-pal bármelyik fiókba bejelentkezhetnek az ügyfelek és a várakozók számát is látják. NetBank: online váltás a számlacsomagok között, kártyák és klasszikus megtakarítási termékek, befektetések kezelése egy felületen, egyszerűen, néhány kattintással.

2. OTP Bank

3. UniCredit Bank


MasterCard – Az év lakossági hitelterméke 2015

1. UniCredit Bank

A Stabil Kamat jelzáloghitel 10, 15 vagy a piacon egyedülállóan 20 éves futamidőre rögzített kamatozást és kamatkedvezményt nyújt bármely hitelcélra. Az ügyfélnek a banki jelzálogjog-bejegyzés földhivatali díján túl plusz költsége nincs. A piacon hosszú távú kiszámíthatóságával új szemléletet képviselő hitelt máris minden 2. igénylő választja az UniCreditnél, népszerűsége tervezhetőségével magyarázható, hiszen a törlesztés a futamidő alatt végig fix, s ez összhangban áll a felelős hitelezéssel.

2. Erste Bank

3. CIB Bank – Raiffeisen Bank


MasterCard – Az év lakossági megtakarítási terméke 2015

1. UniCredit Bank

A mind fontosabbá váló öngondoskodást szolgáló és több éve sikeres Betétes vagy Értékpapíros Rendszeres Megtakarítási Programunkban 9000 ügyfelünk havi rendszerességgel takarít meg, számuk egyre nő. Azt, hogy havonta min. 5000 forintot betétbe helyeznek, kiemelkedő kamatprémiummal honoráljuk. A rugalmasságot értékelik az ügyfelek: bármikor és bármire felhasználhatják megtakarításukat és ugyanakkor a program szüneteltetése vagy módosítása díjmentes. Az összállomány meghaladja a 6 milliárd Ft-ot.

2. Budapest Bank

3. Raiffeisen Bank – CIB Bank


MasterCard – Az év lakossági számlacsomagja 2015

1. Raiffeisen Bank

A DíjNullázó Plusz számla 5 szolgáltatást nyújt ingyenesen. A tranzakciós adó ellenére is díjmentesek a bankkártyás vásárlások, a csoportos beszedések, a belföldi online eseti forint átutalások havonta 100 ezer forintig, és havonta 1 db saját ATM-ből történő készpénzfelvétel OneCard bankkártyával 150 ezer forintig, nyilatkozat nélkül is! Mindezek díjmentes számlavezetés mellett érhetőek el, amennyiben minimum havi 150 ezer Ft jóváírás érkezik akár két részletben bankon kívülről a számlára.

2. AXA Bank

3. FHB Jelzálogbank – MagNet Bank


MasterCard – A pénzügyi kultúra fejlesztése terén legaktívabb bank 2015

1. OTP Bank

Az OTP Csoport, a régió meghatározó pénzpiaci szereplőjeként, kiemelt feladatának tekinti a pénzügyi ismeretek átadását, a felnövekvő generációk pénzügyi kultúrájának fejlesztését immár regionális szinten.

A pénzügyi tudatosság, a lakosság pénzügyi kultúrájának fejlesztése a legfontosabb társadalmi befektetést jelenti a bank számára, ezért ezt saját alapítványán, a 20 éve működő OTP Fáy András Alapítványon keresztül végzi. Az alapítvány szakmai munkájának középpontjában a fiatalok pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási edukációja áll, melyben kiemelt szerepet tölt be az OK Központ. 2015-ben a projekt újabb szakaszába lépett és nemcsak egyediségében és volumenében (30 000 diák, többszáz iskola), hanem komplexitásában (új eleme: Karrieriskola, Karriersuli, tematikus képzések felnőtteknek, Pedagógus Klub stb.) és elérhetőségében (új központ: Nyíregyházán, Romániában és Szlovákiában) is felülmúlta a korábbi évek eredményeit. Ilyen méretű, folyamatos, egymásra épülő ingyenes képzés még nem volt hazánkban. Az OTP Bank olyan folyamatot indított el, melynek célja új pénzügyi szemlélet hozni az oktatásba, a hazai közgondolkodásba és nemzetközi viszonylatban is példát mutatni valamint és új szintre emelni a bank társadalmi szerepvállalását a kelet- közép-európai régió jövőjének alakításában.

2. Budapest Bank

3. Erste Bank


MasterCard – Az év társadalmilag felelős bankja 2015

1. Magnet Bank

A MagNet alaptevékenysége részeként értelmezi a társadalmi felelősségvállalást, és ennek érdekében különleges döntési jogokat ruház ügyfeleire. Meghatározhatják havi számlavezetési díjukat; hogy mely civilt segítsék a banki nyereség rájuk eső 10%-ával és bankkártya költéseikkel; milyen hitelcélt szolgáljanak megtakarításaik. Ezzel ügyfelei közösen határozzák meg, mely fontos társadalmi folyamatokat karolja fel a Bank. A MagNet megmutatja a pénz útját és konkrét hatásait, lehetőséget kínál az egyéni felelősségvállalásra. A paradigmaváltás óta: – ügyfelei döntése alapján eddig több mint 123 millió forint támogatásban részesült 431 civil projekt; – ügyfelei közösségi betétben elhelyezett pénze több mint 14 millió forinttal csökkentette 42 db általuk választott társadalmilag hasznos projekt törlesztőrészletét; – több száz érzékenyítő kezdeményezésben kötötte össze közel 40000 ügyfelét civilszervezetekkel, melyben pénzbeli, tárgyi és szellemi adományt ajánlhattak fel jó ügyek segítésére.

2. Budapest Bank

3. Raiffeisen Bank


MasterCard – Az év lakossági mobileszköz alkalmazása 2015

1. OTP Bank

A Simple szolgáltató és bank független mobilkereskedelmi alkalmazás, amely a teljes vásárlási folyamatot lefedve nyújt kiemelkedő élményt okostelefonon, kilenc szolgáltatáscsoportot egy alkalmazásba integrálva: Parkolás, autópálya matrica, taxi, jegy, automatás vásárlás, mozijegy, ételrendelés, mobilpincér, programinfó. Lehetőség van hűségkártyák tárolására, továbbá kuponok felhasználására is. Fizetéskor a bankkártya adatok megadhatóak, vagy egyszerűsített fizetés is lehetséges azok tárolásával.

2. AXA Bank

3. Erste Bank


MasterCard – Az év legjobban kommunikáló bankja 2015

1. Budapest Bank

A márkaismertség-növelés jegyében tavasszal új kreatív platformot indítottunk, amely középpontjában a „Hidd el, lehetséges” üzenet áll. Arra ösztönözzük ügyfeleinket, hogy tekintsenek új nézőpontból a Budapest Bankra, amely partnereinek tekinti őket, és elvárásaikat gyorsan, gördülékenyen és átláthatóan teljesíti. Ezt reklámfilmjeinkben a képi elemek által éppúgy megjelenítjük, mint a szöveg ritmusával. A filmek további érdekessége, hogy a Budapest Bank munkatársai is feltűnnek a szereplők között.

2. Axa Bank és OTP Bank

3. CIB Bank és Erste Bank


MasterCard – Az év ifjú bankára 2015

1. Somlai Gergely (UniCredit Bank)

Somlai Gergely az UniCredit Bank Hungary Zrt. kereskedelemfinanszírozási területének vezetőjeként dolgozik 2014 óta. Irányításával a terület tovább növelte aktivitását, melynek eredményeként az elmúlt másfél évben több mint 100 milliárd forinttal nőtt a bank kereskedelemfinanszírozási hitelállománya és az UniCredit a 2015. évben mind az ügyletek számát, mind volumenét tekintve az Eximbank legnagyobb partnerévé vált. A dinamikus növekedés mellett a terület fontos nemzetközi elismerést is kapott, mivel az UniCredit Bank a közelmúltban elnyerte a EUROMONEY – „Legjobb kereskedelemfinanszírozó bank” címet Magyarországon.

2. Konkoly Miklós (Budapest Bank)

3. Sziráki László (CIB Bank)


MasterCard – Az év bankára 2015

1. Hegedüs Éva– Gránit Bank