Eredmények 2017

Mastercard – Az év bankja

1. OTP Bank

Az OTP Csoport töretlenül a régió egyik legstabilabb pénzintézete. Nemzetközi összehasonlításban is rendkívül erős tőkehelyzete (CET1 2017 I. félév végén 14,1%), likviditási tartaléka (2017 nyarán elérte a 7,2 Mrd eurót) és jelentősen növelte hitelportfólióját (fél év alatt 6,4%-kal bővült az állomány). Az OTP részvényárfolyam-emelkedésének mértéke az egyik legdinamikusabb a régióban, augusztusban 10.600 Ft-tal tízéves csúcsot ért el. Az OTP Private Banking fennállása óta mért legnagyobb növekedését érte el mind kezelt állomány, mind nettó friss vagyon tekintetében. Az OTP Bank akvizíciós lendülete töretlen: a horvát Splitska Banka átvétele jelenleg is zajlik, a National Bank of Greece szerbiai és romániai érdekeltségeit is az OTP Bankhoz kerültek. A hitelintézet élen jár a digitális fejlesztésekben: az online személyi kölcsön folyósítással, elektronikus aláírópad bevezetésével, a Simple érintéses fizetés megvalósításával, a befizetős ATM-ek telepítésével.

2. MagNet Bank és GRÁNIT Bank

3. ERSTE Bank

 

Mastercard – Az év lakossági számlacsomagja

1. GRÁNIT Bank

A Helló GRÁNIT csomag a világon bárhonnan laptopon, Andorid és iOS mobilon kényelmesen megnyitható a GRÁNIT VideóBankon keresztül. A számlanyitáshoz csak 7 adatot kell megadni. A videóhívás keretében a szerződést elektronikus írják alá és a biztonsági ellenőrzések után a számla azonnal használható. Az ingyenes videóbanki szolgáltatással a bankszámlán teljes körűen lehet tranzakciókat végrehajtani, de a bankoláshoz elérhetőek a hagyományos elektronikus csatornák is. A csomag az ügyfeleket a költséghatékony digitális bankolásra ösztönzi, ezért része az 1. évben ingyenes Mastercard kártya, amely a kézhezvételt követően azonnal digitalizálható az ingyenes eBank app-ban és így elérhető a díjmentes GRÁNIT Pay mobilfizetés. A GRÁNIT eBank-ban elérhető az ingyenes iSMS és a kártyabiztonságot szolgáló díjmentes GRÁNIT Lock is. A digitális szolgáltatásokra fogékony réteg teljes egészében elektronikus csatornákon tud bankolni átlátható költségek és feltétel nélkül ingyenes számlavezetés mellett.

2. OTP Bank

3. CIB Bank

 

Mastercard – Az év lakossági megtakarítási terméke

1. MagNet Bank

Az Apránként Megtakarítási Program idei újításunk, amely kétféle lehetőséget kínál a pénzügyi célok egyszerű, a MagNet által is támogatott eléréséhez. Egyrészt egy fix összegű, havi megtakarítást tesz lehetővé, másrészt egy teljesen újszerű, bankkártyával történő aprógyűjtést kínál. Utóbbinál az ügyfél eldöntheti, hogy az általa választott célra a bankkártyás vásárlások esetén 10, 100 vagy 1000 Ft-ra kerekítve szeretné gyűjteni a kerekítési különbözetet, vagyis a “visszajáró aprót”. A Program teljes kezelése innovatív grafikai megoldásokkal támogatottan NetBankon történik: itt állítható be a cél és annak fotója. Az ügyfelek díjmentes e-mailes figyelmeztetést kaphatnak, ha céljuk elérése a megtakarítás elmaradása miatt kockán forog. Akik sikeresen elérik a céljukat, azok a normál kamat mellett kitartásukért kamatprémiumot is kapnak a Banktól. A Program célja a megtakarítási kultúra fejlesztése minden pénztárcára. Az elmúlt 2 hónapban már több mint 100 mio Ft került célként beállításra.

2. CIB Bank

3. MKB Bank

 

Mastercard – Az év lakossági hitelterméke

1. CIB Bank

Akár 7 perc alatt számlán lehet a hitel. Hogy is van ez?
• A CIB Előrelépő Személyi Kölcsönt akár 7 perc alatt folyósítjuk a mobilalkalmazáson keresztül, egyedülállóan a hazai piacon.
• Az egyik legnépszerűbb hiteltermék a piacon. Hogy miért? Feltételektől függően többféle típusú kedvezménnyel is igénybe vehető szabad felhasználásra, akár 7,77% kamat mellett (THM: 8,17%)!
• Mit jelent ez? Azt, hogy 1,5 millió Ft kölcsönösszeg akár havi 23 288 forintért elérhető, 84 hónapos futamidővel számolva.
• Ha van már más banknál fedezetlen hitele, akár több személyi kölcsöne, hitelkártyája, folyószámlahitelkerete, a CIB Előrelépő Személyi Kölcsönnel a meglévő hiteleit is olcsóbbra cserélheti, hiszen már több fedezetlen hitel kiváltására is igényelhető.
• Egyedüliként a piacon a futamidő akár 8 év is lehet, egyébként 12-96 hónap között szabadon választható.
• Igénylése elindítható online, telefonon, illetve személyesen. Egyedülálló? Igen. Ha egyetért, köszönjük, ha ránk szavaz!

2. Sberbank

3. UniCredit Bank

 

Mastercard – Az év leginnovatívabb bankja

1. OTP Bank és GRÁNIT Bank

A GRÁNIT Bank üzletpolitikájának kulcseleme az értékteremtő innovációk sorozata: online számlanyitás és szerződéskötés tetszőleges helyen és időben a GRÁNIT VideóBankban (virtuális bankfiók), GRÁNIT eBank (kártyazárolás és -limit beállítása a mobil alkalmazásból), ingyenes iSMS üzenetek, GRÁNIT Pay (mobilfizetés egygombos kártya digitalizálással). A VideóBank 2017-ben teljesen megújult, és az országban elsőként a szerződéskötéssel párhuzamosan történhet a bankszámla nyitása. A videóhívás során történik az Ügyfél azonosítása, az aláírásmintájának rögzítése, és a szerződés digitális aláírása. Ezek segítségével megvalósul a ténylegesen fizikai megjelenés nélküli digitális bankolás. Az öt digitális megoldással – VideóBank a személyes ügyintézésre és számlanyitásra, Netbank/Mobilbank az időben és térben korlátlan banki tranzakciókra, GRÁNIT eBank az azonnali kártyakontrollra, és GRÁNIT Pay a mobilfizetésre – mára minden alapbanki funkciót el lehet érni számítógépen, táblagépen, okostelefonon.

Hazánkban az OTP Bank elsőként valósította meg a bankfüggetlen érintéses mobilfizetést a Simple alkalmazáson belül. Az applikáció segítségével 2017 júniusától az Androidos telefonokkal rendelkező OTP ügyfelek egyszerűen digitalizálhatják meglévő kártyáikat. A szeptembertől elérhető Simple prepaid kártya segítségével már bármely bank által kibocsátott kártyával elérhető az érintéses fizetés élménye. Magyarországon első bankként a digitális aláírópadok fióki bevezetésével fokozatosan áttérünk a papírmentes működésre. Korábban nem tapasztalt ügyfélélményt biztosít a teljesen online személyi kölcsön termékünk, amelynek segítségével egy órán belül az igénylő számláján van a kölcsön összege. A moduláris számlacsomag segítségével ügyfeleink Európában egyedülálló módon saját élethelyzetüknek megfelelően tudják variálni az elérhető számlaszolgáltatásaikat. A Simple segítségével az okostelefon használatával is fizethetnek ügyfeleink az érintésmentes terminálokon.

2. MagNet Bank

3. MKB Bank

 

Mastercard – Az év lakossági mobil- és online-banki eszköze

1. OTP Bank

Bankunk stratégiai célja, hogy termékeit teljesen online módon tegye elérhetővé. Az OTPdirekt internetbankban azonosított elektronikus úton történő szerződéskötéssel igényelhető termékek köre bővült: az OTP Személyi kölcsönnel és ahhoz kapcsolódó törlesztési biztosítással. A felületen közel 600 000 ügyfélnek adott banki ajánlat alapján átlagosan alig egy óra alatt, már több mint 4000 ügyfélnek 3,5 mrd Ft feletti összegben folyósított kölcsönt online. Büszkék vagyunk rá, hogy több mint 1200 ügyfelünk adott visszajelzést a felületen, és az általános elégedettség 4,6 pont (5-ös skálán). Az OTP SmartBank megújításával egyszerűsödött a regisztrációs folyamat és az alkalmazás használata. A belépés a regisztrációnál megadott PIN-kóddal vagy az arra alkalmas készülékeken ujjlenyomat-azonosítással is lehetséges. Az alkalmazás igénybevételével az internetbank használata is egyszerűbbé tehető QR-kód beolvasással. A SmartBank népszerűségét támasztja alá a több mint 250 ezer regisztráció.

2. MagNet Bank

3. MKB Bank

 

Mastercard – Az év társadalmilag felelős bankja

1. K&H Bank

A K&H fenntarthatósági tevékenységének fő területei a vállalkozásösztönzés, pénzügyi oktatás, környezetvédelem és az egészség. Létrehoztuk akadálymentesítési stratégiánkat fogyatékkal élő ügyfeleink számára, és aktívan bevontuk kollégáinkat is támogatási programjainkba. A K&H a 2016/17-es tanévben hetedszer hirdette meg a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedőt, amely 443 általános iskola 6817 diákját ösztönözte tudásuk bővítésére. A K&H az első hazai pénzintézetként sikeresen tanúsíttatta az ISO 14001 és az ISO 50001 környezet- és energiairányítási rendszereit. A Magyarországon egyedülálló K&H: üzletet ide! program hidat teremt a lakossági igények és a kkv-k között, hogy minél több olyan vállalkozás jöhessen létre, amelyre valóban szükség van. A felhívásra 16 600 lakossági ötlet érkezett. K&H gyógyvarázs programunkkal az elmúlt 13 évben 389 alkalommal segítettünk a hazai gyeremekegészségügyi intézményeket, összesen közel 618 millió forint értékben.

2. MagNet Bank

3. OTP Bank

 

Mastercard – Az év bankára

Dr. Patai Mihály (UniCredit Bank)

 

A kategóriák győztesei egy éven át használhatják a „Mastercard – év bankja 2017” emblémát és megnevezést.


Rendhagyó kategóriák 2017-ben

Mastercard – Az év színházművésze

Keresztes Tamás, színművész

 

Mastercard – Az év filmművésze

Hajdu Szabolcs, rendező