Az OTP Bank harmadszor nyerte el az év bankja címet a MasterCard – év bankja versenyen

Az OTP Bank lett a MasterCard – év bankja 2011 verseny fődíjasa – derült ki a november 10-én megtartott díjátadón.
Az OTP Bank az év során tovább erősítette tőkehelyzetét, emellett az ügyféligények magas szintű kielégítésére is figyelmet fordított: több tízezer ügyfelének segített Adósvédelmi Programjával.

A verseny másik nagy nyertese idén, két első helyet is szerezve Az év leginnovatívabb bankja és Az év lakossági hitelterméke kategóriákban, az UniCredit Bank lett.

Gauder Milán, a MasterCard Europe, regionális vezetője a díjátadón elmondta:
„Idén hatodik alkalommal rendeztük meg a MasterCard – év bankja versenyt. A nehéz körülmények ellenére közel száz pályázatot nyújtottak be a pénzintézetek. A program nem lenne ennyire sikeres a magyar bankszektor töretlen és élénk piaci versenye, a látható és az ügyfelek szemében is elismert innovációik nélkül. Versenyünk fő célja, hogy minden évben lajstromba vegyük a legjobb termékeket, és ezekről tájékoztassuk a szélesebb közönséget.”

Már negyedik éve töretlenül Az év lakossági számlacsomagja a rendkívül sikeres 0 Ft-os bankszámla a Citibanktól. A pénzintézet közlése szerint a számlanyitások száma 50%-kal nőtt az elmúlt egy évben. Az év lakossági megtakarítási termékének a Raiffeisen Bank új Rugalmas Betétduóját választotta a zsűri. A termék egyesíti az ügyfelek lekötött betétekkel szemben támasztott két legfontosabb igényét: a magas kamatot és rugalmas hozzáférhetőséget.

Az UniCredit Bank „Előrelátó hitel” programja igazi szemléletváltást jelent a lakásvásárlási hitelezésben, mert az ügyfél már fél évvel a lakáskeresés előtt megtudhatja, pontosan mekkora hitelre jogosult – a zsűri ebben az évben ezt a terméket tartotta első helyre érdemesnek Az év lakossági hitelterméke 2011 kategóriában.
Az év leginnovatívabb bankja is az UniCredit lett 2011-ben, ugyanis a hazai bankok közül elsőként az UniCreditnél lehet ATM-en keresztül, banki nyitvatartási időn túl, úgy készpénzt befizetni, hogy a befizetett összeg rögtön rendelkezésre áll a számlán és azonnal felhasználható.

Az év társadalmilag felelős bankja kategória külön felkért, a CSR területén kompetens szakemberekből álló zsűrije idén az aktív társadalmi szerepét szolgáltatásai szintjén is megjelenítő MagNet Bankot tartotta a legjobbnak. A pénzintézet banki nyereségének 10%-ról 2011-ben közel 10.000 ügyfele rendelkezett, 92 hazai közhasznú civil szervezet javára.
A MasterCard – év bankja gálán idén másodszor adták át a MasterCard és a Pénziránytű Alapítvány által közösen meghirdetett díjat: A pénzügyi kultúra fejlesztése terén legaktívabb banknak. A kategória győztesének szóló díjat az idei évben ismét a Budapest Bank vihette haza. A nyertes pénzintézet a 2011-es évben is kiemelkedően törekedett a világos és egyértelmű kommunikációra, amelyet az ügyfelek tájékoztatásához kifejlesztett programok és kiadványok támogatnak hozzájárulva a pénzintézet lényegre törő szemléletmódjának megvalósításához. A bank társadalmi felelősségvállalási stratégiájában továbbra is meghatározó szerepet játszik a pénzügyi kultúra fejlesztése.

A verseny történetében először született döntetlen eredmény, a hazánkban működő pénzintézetek vezetőinek szavazat alapján: Harmati László, az FHB Bank üzleti vezérigazgatója Gyuris Dániellel, az OTP Jelzálogbank elnök-vezérigazgatójával megosztva nyerte el az év bankára kitüntetést.

A közel száztagú, pénzügyi szakértőből, vezetőkből, újságíróból álló zsűri szerint pedig Soltész Gergő az FHB Bank vezérigazgató-helyettese lett Az év ifjú bankára 2011-ben.

Az idei teljes rangsor:

MasterCard – Az év bankja 2011
1. OTP Bank
2. Budapest Bank
3. Citibank

MasterCard – Az év leginnovatívabb bankja 2011
1. UniCredit Bank
2. Takarékbank
3. OTP Bank

MasterCard – Az év lakossági hitelterméke 2011
1. UniCredit Bank
2. Budapest Bank
3. K&H Bank

MasterCard – Az év lakossági megtakarítási terméke 2011
1. Raiffeisen Bank
2. UniCredit Bank
3. Duna Takarékszövetkezet

MasterCard – Az év lakossági számlacsomagja 2011
1. Citibank
2. UniCredit Bank
3. Raiffeisen Bank
MasterCard – Pénziránytű Alapítvány – A pénzügyi kultúra fejlesztése terén legaktívabb bank 2011
1. Budapest Bank

MasterCard – Az év társadalmilag felelős bankja 2011
1. MagNet Magyar Közösségi Bank
2. Raiffeisen Bank
3. Citibank

MasterCard – Az év ifjú bankára 2011
1. Soltész Gergő (FHB Bank vezérigazgató-helyettes)
2. Katona Ildikó (MKB Bank ügyvezető igazgató)
3. Kovács András (az AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepének Megtakarítás és Napi bankolás üzletág vezetője)

MasterCard – Az év bankára 2011
1. Harmati László (FHB Bank üzleti vezérigazgató) és Gyuris Dániel (OTP Jelzálogbank elnök-vezérigazgató)