Az OTP Bank negyedszer nyerte el az év bankja címet a hetedik alkalommal megrendezett MasterCard – év bankja versenyen

Budapest, 2012. november 15. – Az OTP Bank lett a MasterCard – év bankja 2012. verseny fődíjasa. Az OTP Bank az év során megtartotta erős tőkehelyzetét, emellett fejlesztette e-bankolási technológiáit, amelynek eredményeképp az idén bevezetett „Az év mobileszköz alkalmazása” kategóriában is az első helyen végzett. A szakmai zsűri ugyanis a mind android, mind iOS operációs rendszeren elérhető OTP SmartBank alkalmazást találta a legjobbnak a kategóriában.

A verseny másik nagy nyertese idén a MagNet Magyar Közösségi Bank lett. A pénzintézet „Az év társadalmilag felelős bankja” és „Az év lakossági hitelterméke” kategóriában is első helyet szerezett.

Hemberger András, a MasterCard Europe igazgatója a verseny kapcsán elmondta: „Napjainkban állandó változás, fejlődés és innováció jellemzi a pénzügyi szektor szinte minden területét. A MasterCard éppen ezért tartja fontosnak, hogy immár hetedik éve a banki szféra átfogó piaci áttekintése és rangsorolása mellett megmutassa, hogy a hazai kereskedelmi bankok mely területeken nyújtanak kimagasló színvonalú szolgáltatásokat, és emelkednek ki versenytársaik közül. ”

Már ötödik éve töretlenül „Az év lakossági számlacsomagja” a rendkívül sikeres 0 Ft-os bankszámla a Citibanktól.

„Az év lakossági megtakarítási termékének” az FHB Bank FHB Forte Inflációkövető Kötvényét választotta a zsűri.

A zsűri ebben az évben a MagNet Bank Mentor hitelterméket tartotta első helyre érdemesnek „Az év lakossági hitelterméke” kategóriában.

„Az év leginnovatívabb bankja” idén a Gránit Bank lett. A zsűri tetszését a világviszonylatban is újszerű „Bankfiók az Otthonában” szolgáltatás nyerte el, melynek igénybevételével az ügyfél otthonában, egy élő video és hangkapcsolaton keresztül intézheti banki ügyeit.

„Az év társadalmilag felelős bankja” kategória külön felkért, a CSR területén kompetens szakemberekből álló zsűrije a tavalyi évhez hasonlóan 2012-ben is az aktív társadalmi szerepét szolgáltatásai szintjén is megjelenítő MagNet Bankot tartotta a legjobbnak. A pénzintézet banki nyereségének 10%-ról közel 10.000 ügyfele rendelkezik, 92 hazai közhasznú civil szervezet javára.

A MasterCard – év bankja díjsorozat részeként idén harmadszor adták át a MasterCard és a Pénziránytű Alapítvány közös díját „A pénzügyi kultúra fejlesztése terén legaktívabb banknak”. A kategória győztese idén holtversenyben a Budapest Bank és az OTP Bank lett. A Budapest Bank stratégiájának már két évtizede fontos része a lakosság pénzügyi kultúrájának fejlesztése, az OTP Bank pedig elsősorban új programjaival vívta ki a zsűri elismerését. „A pályázatok minősége azt tükrözi, hogy a bankok felismerték: a lakosság tudatos pénzügyi döntéshozatalához szükséges ismeretek megszerzéséhez a pénzintézetek programjai is fontos segítséget nyújthatnak” – hangsúlyozta Dr. Várhegyi Éva, a Pénziránytű Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is döntetlen eredmény született „Az év bankára” kategóriában: a hazánkban működő pénzintézetek vezetőinek szavazata alapján Dr. Patai Mihály, az UniCredit Bank elnök-vezérigazgatója és Hendrick Scheerlinck, a K&H Bank vezérigazgatója megosztva nyerte el kitüntető címet.

„Az év ifjú bankára” pedig Turmezey Tamás, a Budapest Bank harmadik feles értékesítési vezetője lett 2012-ben.

Az idei teljes rangsor:

MasterCard – Az év bankja 2012
1. OTP Bank
2. UniCredit Bank – FHB Bank
3. Budapest Bank

MasterCard – Az év leginnovatívabb bankja 2012
1. Gránit Bank
2. FHB Bank
3. OTP Bank

MasterCard – Az év lakossági hitelterméke 2012
1. MagNet Magyar Közösségi Bank
2. FHB Bank
3. UniCredit Bank

MasterCard – Az év lakossági megtakarítási terméke 2012
1. FHB Bank
2. OTP Bank
3. MagNet

MasterCard – Az év lakossági számlacsomagja 2012
1. Citibank
2. Erste Bank – Duna Takarékszövetkezet
3. Raiffeisen Bank

MasterCard – Pénziránytű Alapítvány – A pénzügyi kultúra fejlesztése terén legaktívabb bank 2012
1. OTP Bank – Budapest Bank

MasterCard – Az év társadalmilag felelős bankja 2012
1. MagNet Magyar Közösségi Bank
2. Raiffeisen Bank
3. OTP Bank

MasterCard – Az év ifjú bankára 2012
1. Turmezey Tamás (Budapest Bank)
2. Török Eszter (UniCredit Bank)
3. Somogyi Péter ( Citibank )

MasterCard – Az év lakossági mobileszköz alkalmazása 2012
1. OTP Bank
2. Raiffeisen Bank
3. MKB Bank

MasterCard – Az év bankára 2012
1. Dr. Patai Mihály (UniCredit Bank ) és Hendrik Scheerlinck (K&H Bank )

További információ a verseny hivatalos honlapján, a www.evbankja.hu címen érhető el.

Sajtóinformáció:
Kocsis Lajos, lajos.kocsis@localtime.hu
Zádori Zoltán, zoltan.zadori@localtime.hu