Elindult a versengés

Kezdetét vette a bankok hagyományos, éves seregszemléjének számító MasterCard – év bankja verseny Magyarországon. Az elmúlt időszak világgazdasági helyzetére reagálva „A válságot legjobban kezelő bank” díjért is ringbe szállnak a résztvevő pénzintézetek.

Az előző évi viadalhoz képest az is újdonság, hogy idén először választják meg a „Az év ifjú bankárát“, ahol azokat a fiatal banki szakembereket jelölhetik az indulók, aki egy-egy intézmény, vagy akár az egész szektor szempontjából fontos feladatot láttak el, és kiemelkedőt alkottak az elmúlt egy év során.
Az esemény fővédnöki posztját 2009-ben Oszkó Péter pénzügyminiszter látja el. „Örömmel tapasztaljuk, hogy a MasterCard – év bankja díj évről évre ismertebbé és elismertebbé válik mind a szakma, mind a nagyközönség előtt. A tavalyi év egyik újdonsága volt, hogy a társadalmi felelősség vállalás területén is megmérettettek a résztvevő pénzintézetek, hiszen ma már egyre többen vallják: a tradicionális piaci értékek mellett a felelős társadalmi magatartás is meghatározó értékmérője egy vállalat tevékenységének.

Legnagyobb örömünkre a bankok is pozitívan fogadták és üdvözölték ezt a kategóriát.” – mondta Gauder Milán, a MasterCard Europe regionális igazgatója.

Az év bankja díj a magyarországi kereskedelmi bankok versenye, mely keretében 9 kategóriában versenyeznek egymással a lakossági szolgáltatásokat is nyújtó bankok. A megmérettetés célja, hogy szakértők segítségével évről évre mind a szakma, mind a fogyasztók áttekintést kapjanak a banki szolgáltatási paletta kínálatáról és arról, hogy milyen termékeket talált különösen kiemelkedőnek a több mint 50 tagból álló független zsűri. Két kategóriában azonban nem ők döntenek: „Az év bankára” címre legméltóbb szakembert maguk a bankárok választják meg. „Az év társadalmilag felelős bankja“ kategóriában pedig egy ezen a területen kompetens zsűri dönt. Mindkét zsűri névsora és a kategóriák leírása megtekinthető a verseny hivatalos honlapján: www.evbankja.hu.

A díjakat idén az alábbi kategóriákban osztják ki:

1. MasterCard – Az év bankja 2009
2. MasterCard – Az év leginnovatívabb bankja 2009
3. MasterCard – Az év bankára 2009
4. MasterCard – Az év ifjú bankára 2009
5. Axel Springer Megyei Napilapok – Az év lakossági hitelterméke 2009
6. Világgazdaság – Az év megtakarítási terméke 2009
7. MasterCard – Az év számlacsomagja 2009
8. MasterCard – Az év társadalmilag felelős bankja 2009
9. Metropol – A válságot legjobban kezelő bank 2009

Az ünnepélyes díjátadó gála 2009. november 12-én a Műcsarnokban lesz.