ISMÉT A BUDAPEST BANK AZ ÉV BANKJA Idén kilencedik alkalommal rendezték meg a MasterCard – év bankja versenyt

Budapest, 2014. november 13. – A tavalyi győzelmét követően, 2014-ben újra a Budapest Bank lett a MasterCard – év bankja verseny fődíjasa. A pénzintézet további két kategóriában is a legjobbnak bizonyult a jubileum előtt álló versenyben: Egyenlítő Hitel terméke kapta Az év lakossági hitelterméke díjat, valamint a bank vállalati értékesítési vezetője, Takács Zoltán nyerte Az év ifjú bankára címet.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is tíz kategóriában nyújthattak be pályázatot a Magyarországon lakossági szolgáltatást nyújtó, kereskedelmi bankok. 2014-ben 68 pályázat érkezett 13 pénzintézettől. A legnépszerűbb kategóriának Az év lakossági számlacsomagja bizonyult, amelyben összesen 11 bank termékeit értékelte a közel 80 fős, független szakértőkből álló zsűri.

Eölyüs Endre, a MasterCard Europe igazgatója a verseny kapcsán elmondta:

„A benyújtott pályamunkák magas száma és kimagasló minősége is azt bizonyítja, hogy a versenynek ennyi év után is van létjogosultsága. Ezek mellett nagy örömünkre szolgál, hogy a pénzügyi szakértők és a tágabb értelemben vett szakma továbbra is kiemelt figyelemmel kíséri a program eredményeit: a zsűritagok ebben az évben is nagy számban adták le szavazataikat, így az idei verseny díjai is széleskörű, megalapozott döntés alapján születtek.“

Az OTP Bank nyerte Az év leginnovatívabb bankja díjat, valamint a pénzintézet első helyen végzett Az év lakossági megtakarítási terméke és A pénzügyi kultúra fejlesztése terén legaktívabb bank kategóriákban is.
Az egyik legnépszerűbb kategória idén Az év lakossági mobileszköz alkalmazása volt, amelyben megosztott első helyezést kapott két pénzintézet. A Citi Magyarország Mobilbank szolgáltatását és az AXA Bank MobilosOKÉ alkalmazását egyformán kiválónak értékelte a független szakértőkből álló zsűri.
Az AXA Bank egy további kategóriában is az első helyen végzett: OKÉ 4 prémium számlaterméke idén először nyerte el Az év lakossági számlacsomagja díjat.
Töretlenül, immár 4. éve első a MagNet Bank Az év társadalmilag felelős bankja kategóriában, amelyben külön felkért, a CSR területén kompetens szakemberekből álló zsűri értékelt. A bank számos programmal erősíti aktív társadalmi szerepét, felelősségét működése és szolgáltatásai szintjén: többek között becsületkasszás számlavezetést tesz elérhetővé az ügyfelek számára, amelynek eredményeként az új ügyfelek 55%-a döntött úgy, fizet az akár ingyenesen igénybe vehető bankszámláért.
2012-es megosztott első helyezését követően, Az év bankára kategóriában idén Hendrik Scheerlinck, a K&H Bank vezérigazgatója nyerte el a címet. Ezzel a díjjal a bankszakma a saját körein belül ismeri el a teljesítményt, hiszen a kategória győztesét a bankárok választják ki maguk közül.
Az idei teljes rangsor:

MasterCard – Az év bankja 2014

 1. Budapest Bank
 2. UniCredit Bank
 3. OTP Bank

MasterCard – Az év leginnovatívabb bankja 2014

 1. OTP Bank
 2. AXA Bank
 3. MagNet Bank

MasterCard – Az év lakossági hitelterméke 2014

 1. Budapest Bank
 2. UniCredit Bank
 3. Erste Bank

MasterCard – Az év lakossági megtakarítási terméke 2014

 1. OTP Bank
 2. CIB Bank
 3. UniCredit Bank

MasterCard – Az év lakossági számlacsomagja 2014

 1. AXA Bank
 2. OTP Bank
 3. Raiffeisen Bank

MasterCard – A pénzügyi kultúra fejlesztése terén legaktívabb bank 2014

 1. OTP Bank

MasterCard – Az év társadalmilag felelős bankja 2014

 1. MagNet Bank
 2. Budapest Bank
 3. UniCredit Bank

MasterCard – Az év ifjú bankára 2014

 1. Takács Zoltán (Budapest Bank)
 2. Kiss Csaba (UniCredit Bank)
 3. Szabados Richárd (CIB Bank)

MasterCard – Az év lakossági mobileszköz alkalmazása 2014

 1. AXA Bank – Citi Magyarország
 2. Raiffeisen Bank
 3. Magyar Cetelem Bank

MasterCard – Az év bankára 2014

 1. Hendrik Scheerlinck (K&H Bank)

További információ a verseny hivatalos honlapján, a www.evbankja.hu címen érhető el.

Sajtóinformáció:
Kocsis Lajos, lajos.kocsis@localtime.hu +36 30 456 56 56
Ágoston Judit, judit.agoston@localtime.hu +36 70 424 7987